iPAD İLE İLK BULUŞMAM



Apple'ın yeni oyuncağı iPAD ile ilk buluşmamız tek kelimeyle mükemmeldi. Steve Jobs'un elinde ne görsem içimden, elinden alıp hemen çocuklar gibi kurcalamak geldiğinden bu son teknoloji aracına da gıpta ile baktım ve onunla yapabileceklerimi hayal ettim bir an. Dünya, tablet kadar bilgisayarın içinde, o da benim avcumun içinde..:)


Pek çok "Application"ın rahatlıkla, gözü yormadan, pratik şekilde kullanılabildiği iPAD sayesinde artık kitap, gazete ve dergi gibi mecralar bu düz ama bir o kadar da renkli camdan seri şekilde takip edilebilecek, artık geleneksel medyaya yavaş yavaş elveda demek gerekecek. Yıllardır konuşulan, fütüristler tarafından yıllar önce öngörülen fikirler ve uygulamalar şimdiki zamanda bir bir gerçek oluyor, şaşırmamak gerek.


"Dur bakalım, ben kitap kokusu duymadan, gazeteye dokunmadan okuyamam" diyebilirsiniz, katılıyorum zira ben de okurken dokunma duyusunun hiçbir zaman ölmeyeceği kanısındayım ancak yeni trendin faydalarından yararlanmamak da kendini dar bir alana hapsetmek olur. Özellikle benim gibi çoğu zaman mobil gezenler ve bol bol seyahat edenler için iPAD gümüş tepside sunulmuş dahiyane bir buluş. Keza sırt çantamda ağır kitap ve gazeteleri taşımak son yıllarda oldukça yormaya başlamıştı. Ne kitaplarımı bırakabiliyor ne de yanıma aldığımda rahat edebiliyordum.


iPAD ile video izlemek de çok pratik. Hem yatay hem dikey kullanma şansınız var. iphone'daki gibi ufak dokunuşlarla ekrandaki görüntüyü büyütüp küçültebiliyorsunuz ve daha sayamadığım pek çok özellik..


Apple'a pek çok rakip geliyor
Sektörün önemli oyuncularından Apple’ın iPad satışı şimdiden 3 milyon adeti aştı. Bilgisayar şirketlerinin yıl sonuna kadar 11 milyon adet satış beklentisi var. iPad’in benzerini daha ucuza satmayı başaran Çinliler’in piyasada baskın çıkacağı öngörülüyor. Tablet rekabetinin ise Apple’ın hâkim olduğu ABD pazarının dışında gelişip daha sonra global boyuta taşınması bekleniyor. Bu alandaki ilk adımlar ise Lenovo’nın Çin'e gitmesi ve Dell’in ilk satışı İngiltere’de yapıp nabız ölçmesi olarak gösteriliyor. Böylelikle Apple sektöre giren diğer oyuncularla zorlu bir rekabete gireceğe benzer.
Rahmi Koç Müzesi'nde bilgisayarın tarihi
Hasköy'deki Rahmi Koç Müzesi'nde bilgisayarın hayata girdiği ilk günden bugünkü görünümüne baktığınızda sahiden bir tarih atlamışız hissine kavuşuyorsunuz. Bir oda dolusu alan kaplayan koca koca makineler artık çizgi kadar ince ve avcumuza sığıyor.
iPAD Migros raflarında
Yurtdışında 700- 800 dolara satılan iPAD'lerin Türkiye'deki tek distibütörü Migros, Referans Gazetesi'ne verdiği ilanla 17 Temmuz'dan itibaren 3M ve 5M mağazalarındaki raflarda iPAD satışına başlayacağını duyurmuş, 2 yıl garanti kapsamındaki makinenin 32 GB hafıza kartlı 3G özellikli olanını 2 bin 290 liradan, 64 GB ve 3G özellikli versiyonunu ise 2 bin 490 liradan 12 taksit imkanıyla alınabileceğini belirtmişti.
Türkiye'deki bilgisayar firmalarının satış rakamlarına ve özelliklerine baktığınızda oldukça yüksek gelen bu rakamlar pek çok teknoloji takipçisini hayalkırıklığına uğrattı, heyecanla bekleyenler şimdiden internetten siparişini vermiş, yeni dünyaya açılan kapının "anahtar"ının gelmesini bekliyor.
Bol teknolojili günler..

Hiç yorum yok: